5 tips voor het maken van de perfecte armband

Is het een regenachtige dag en heb je zin om wat leuks te doen maar ga je liever niet naar buiten met dit weer? Dan is het de perfecte dag om een armband te gaan maken. Een leuke activiteit om alleen of met vriendinnen te doen. En wist je dat het helemaal niet zo lastig is om een leuke armband te maken? Met de juiste tools, materialen en wat inspiratie creëer jij de perfecte armband. Hier vind je wat tips!

De keuze voor het juiste draad

Het is belangrijk om als eerste een keuze te maken welk draad je gaat gebruiken voor jouw armband. Wil jij graag een armband met kralen die je zo om je pols kan schuiven? Dan is het verstandig om voor een elastisch draad te gaan. Je kan ook kiezen voor staaldraad. Houd hierbij wel rekening dat dit niet rekt en daarom een slotje noodzakelijk is om deze armband om je arm te kunnen dragen. Naast een elastisch of stalen draad kan je natuurlijk ook kiezen voor een leren koord. Dit geeft een stoerder uiterlijk aan je armband.

Kralen, kralen, kralen

Kralen zijn perfect om een mooie armband te maken. Zeker omdat kralen in oneindig veel soorten bestaan is er altijd wel een soort kraal dat goed bij jou past. Heb jij gekozen voor een leren koord? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen om gebruik te maken van grotere kralen. Die passen goed bij het stoerdere uiterlijk. Maar ook letterkralen zijn een leuke optie om jouw naam of die van je vriendin in je armband te verwerken. Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen voor houten kralen, glaskralen, rocailles, Miyuki Delica’s, glasparels, kokos kralen, keramiek kralen, schelpen kralen of zoetwaterparels. Kies de kraal die het beste past bij jouw stijl!

Kies voor bedels

Een leuke toevoeging voor jouw armband zijn bedels. Een bedel is een kleine hanger die je aan je armband kan maken. Bedels kunnen zowel goud, brons of zilverkleurig zijn en bestaan in veel verschillende vormen. Naast metalen hangers bestaan er ook schelpen bedels, knopen, puntstenen, kwastjes en veertjes die je aan je armband kan hangen. Een bedel geeft echt een leuke toevoeging aan jouw zelfgemaakt armband. Maar pas op: te veel aan bedels kan een chaotisch effect geven. Dus less is more.

Het afwerken van jouw armband

Heb je jouw uitgekozen kralen en bedels aan jouw armband geregen? Dan is het tijd om jouw sieraad af te werken. Wanneer je gekozen hebt voor een elastisch draad kan je er een knoopje in maken en het netjes afknippen. Bij een leren, suède of metalen draad kan je gebruik maken van veterklemmen, ringetjes en slotjes om jouw armband af te werken.

Enjoy!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *